Kockázatértékelés

Ingyenes tanácsadás, munkavédelmi  kockázatértékelés, kockázatértékelés dokumentáció készítése. Keressen fel bizalommal!

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) 54. § (2) bekezdése kimondja, hogy a “munkáltatónak rendelkeznie kell kockázatértékelés dokumentációval, amelyben köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat”.

Cégünk szakértője a munkavédelmi kockázatértékelés elkészítésének, legyen fizikai vagy szellemi munkát elváró munkahely. Minden munkavégzés típusra kitérünk, akár monitor előtt ülő munkavállalókról vagy ipari környezetben gépekkel, veszélyes anyagokkal foglalkozó munkavállalókról legyen szó. Az általunk készített munkavédelmi dokumentációk melybe beletartozik a munkavédelmi kockázatértékelés is, teljes jogszabályi megfelelősség szerint készülnek, így minden esetben megfelelnek a hatályos jogszabályoknak. A munkavédelmi kockázatértékelés kapcsán nem felülvizsgálatot végzünk, hanem teljesen új kockázatértékelést készítünk el Önnek, így a munkavédelem alapdokumentuma mindig naprakész lesz az Ön cégénél.

 

Mi történik ha nincs kockázatértékelés dokumentum a birtokában?

A munkavédelmi felügyelő és az ÁNTSZ is kérheti a kockázatértékelési dokumentációt. Ennek hiányában mindkét ellenőrző szerv azonnal bírságot állít ki, melynek mértéke elérheti az 500.000 Ft-ot is, valamint kötelezik a munkavállalót a kockázatértékelési dokumentum elkészítésére. Éppen ezért egyszerűen nem éri meg kockáztatni, hiszen a kockázatértékelés a munkavállalók számától és a munkahelyi kockázatoktól függően már 24.000 Ft-ért elkészítjük Önnek.

Mennyibe kerül a kockázatértékelés?

  • Kockázatértékelés már egy alkalmazottól szükséges.
  • A kockázatértékelés ára függ a munkavállalók számától és a munkahely veszélyességi besorolásától
  • A kockázatértékelés ára 24.000 Ft + Áfa összegtől.

Akik már a Pyromax Kft. szolgáltatásait választották

continental

ContiTech AG
www.contitech.hu

kfc

Amrest Kft. (KFC)
www.kfc.hu

aqua-world

Aquaworld Hotel Zrt.
www.aquaworldresort.hu

De mi is egészen pontosan a kockázat és értékelésének fogalma

A kockázat fogalma az Európai Unió alapvető munkavédelmi jogforrásából, a munkavállalók munkahelyi biztonságának és egészségvédelmének javítását ösztönző intézkedések bevezetéséről szóló 89/391/EGK irányelvből került át a magyar munkavédelmi szabályozásba. Ez a jogszabály tekinthető az első olyan irányelvnek, amely foglalkozott a munkahelyi egészségvédelem kérdésével.

Kockázat: a veszélyhelyzetben a sérülés vagy az egészségkárosodás valószínűségének és súlyosságának együttes hatása.

A kockázatértékelés fogalma nem jelent alapvető tartalmi változást a munkáltatóra háruló munkavédelmi követelményekben, hanem elsősorban rendszerbe, egységes keretbe foglalja a munkáltató munkavédelmi tevékenységét.

A kockázatértékelés tehát nem más, mint gondos áttekintése annak, hogy az adott munkahelyen mi károsíthatja, veszélyeztetheti a munkavállalókat, és milyen óvóintézkedések szükségesek az egészségkárosodás megelőzésére. Elvégzéséhez nem feltétlenül kell minden esetben laboratóriumi vizsgálatokat, illetőleg műszeres méréseket végeztetni, esetleg tudományos apparátust, költséges szolgáltatásokat igénybe venni. Az esetek legnagyobb részében a kockázatértékelés az eddig is meglevő munkavédelmi követelmények szisztematikus ellenőrzését, a hiányosságok megszűntetését jelenti, amelyben a legfőbb eszköz a széles körű munkavédelmi ismeret.

A kémiai biztonság területén bevezetett kockázatbecslés fogalma ezzel nagy részben átfedésben van. A kockázatbecslés akkor egyenértékű a kockázatértékeléssel, ha annak minden tartalmi követelményét teljesíti. Ennek mérlegelése a munkáltató felelőssége, és ehhez kíván segítséget nyújtani jelen Útmutatás is.

A munkáltató akkor jár el helyesen, ha a kockázatértékelést és a kockázatbecslést egységben vagy összehangoltan szervezi meg azokon a területeken, amelyekre mindkét követelményrendszer vonatkozik, hiszen így nem csak kisebb ráfordítással és nagyobb hatékonysággal végezheti el a feladatait, hanem maradéktalanul és összehangoltan elégítheti ki az ellenőrző hatóságok által számon kért követelményeket.

Szolgáltatások

Visszahívás kérése

Amennyiben szeretné igénybevenni bármely szolgáltatásunkat, az alábbi űrlap kitöltésével jelezheti nekünk. Kollégánk néhány órán belül visszahívja.

Kapcsolat

Kapcsolattartó: Nyíri Dániel
Telefonszám: +36 20 500 0071
Email: nyiri.daniel@pyromax.hu

Hívjon most!